Explorer » Specials » Topbestemming florida
Zout water in je bloed!

The Sunshine State

Florida is de meest zuidoostelijke staat van de Verenigde Staten. Het wordt ook wel de “Sunshine State” genoemd. Veel inwoners van de Verenigde staten kiezen de staat daarom als vakantiebestemming. Oudere inwoners komen hier wonen. Maar ook miljoenen vakantiegangers uit andere landen komen jaarlijks naar Florida. Behalve het aantrekkelijke klimaat is er enorm veel te doen en te zien. Strand, pretparken en andere attracties strijden om voorrang.

Trekpleisters voor iedereen

De toeristen komen vooral naar Florida voor zon, zee, strand en pretparken. Florida heeft de ideale combinatie van altijd lekker weer en heel veel kilometers fantastische stranden. Door het lekkere weer is er ook altijd de mogelijkheid om een bezoek aan een attractie af te wisselen met een duik in zee op dezelfde dag. Ook is er volop keuze tussen drukte en rust, attracties en natuur, jong en oud, duur en geschikter voor mensen die wat minder te besteden hebben.

Te veel te zien en te doen voor één bezoek

Florida is maar één van de staten van de Verenigde Staten. Het is echter veel groter dan Nederland. Bovendien is er zo veel te zien en te doen dat de meeste mensen aan één vakantie niet voldoende hebben om alles te bezoeken wat men wil zien. Velen kiezen er dan ook voor om nog een keer, of zelfs meerdere keren, terug te komen.

Rondreis met de auto

Erg populair is het maken van een rondreis door Florida. Het is een uitstekende manier om veel te zien en te ondernemen. Auto’s zijn te huur bij één van de vele verhuurbedrijven. Het gaat altijd om comfortabele en goed uitgeruste auto’s (airco!) Vaak kun je bij het vliegveld van aankomst je huurauto oppikken en deze weer inleveren bij het vliegveld waar vandaan je weer vertrekt.

Eigen ervaringen

Er zijn veel reisgidsen over Florida. Ook worden hele boeken volgeschreven met leuke dingen om te zien en te doen in de staat Florida. In deze special delen we een aantal van onze eigen ervaringen en belevenissen tijdens rondreizen door Florida.

Florida: alle ingrediënten voor toeristen en bewoners

Iedereen kent de staat Florida in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Heel populair bij toeristen maar zeker ook bij de inwoners van de Verenigde Staten zelf. Om vakantie te vieren maar ook om te…

Miami is meer dan een stad met zon en zee

De stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" heeft bijgedragen aan het populaire imago van de stad. Veel mensen komen natuurlijk…

Populair in Florida: strand van Miami beach en Daytona beach

Eén van de grootste trekpleisters van Florida zijn de vele en mooie stranden. De kustlijn van Florida bestaat uit ongeveer 1700 kilometer aan strand. Meest populair zijn de stranden van Miami beach en…
Gepubliceerd door Explorer op 30-11-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: http://www.marcoescapes.com/
  • Rondreizen door Florida
Schrijf mee!