Explorer » Eten en Drinken
Zout water in je bloed!
Artikelen 1 - 10 van 15 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

De visserij op mesheften krijgt kans en uitdaging in China

De visserij op mesheften krijgt kans en uitdaging in China

Mesheften, of scheermessen in de volksmond, worden amper gegeten in Nederland. Ze komen in grote hoeveelheden voor in de Noordzee, waar ze worden gevist door Nederlandse vissers. Eigenlijk werden ze b… Producten, Schaal- en schelpdieren, 18-10-2015
Eten uit een printer; een nieuwe voedseltechnologie!

Eten uit een printer; een nieuwe voedseltechnologie!

Voedsel bereiden op een compleet andere manier dan we gewend zijn, is anno 2017 volop in ontwikkeling. Koekjes, snoep, brood en pizzabodems komen uit een 3D-printer. Onderzoekers zijn razend enthousia… Bereiding, 29-05-2017

Het verwerken en inpakken van oesters

Nadat oesters gevist zijn worden ze gesorteerd en tijdelijk opgeslagen in de oesterputten. Na een verwaterperiode, waardoor de oester de kans krijgt zich van het slib te ontdoen, kunnen ze worden inge… Producten, Mosselen en oesters, 31-08-2015

Het verwerken en verpakken van mosselen in de fabriek

Voordat de mosselen worden ingepakt voor de consument, ondergaan ze eerst nog een behoorlijk traject in de fabriek van een mosselhandel. Dit gebeurt in verschillende stappen. Na het weer opvissen van… Producten, Mosselen en oesters, 30-08-2015

Kokkels, een delicatesse uit Nederland

Aan het strand zie je ze bij duizenden liggen. Lege kokkel schelpen. Alleen denken we er niet vaak aan wat er ooit in heeft gezeten. Het is een delicatesse in Zuid-Europese landen en ongemerkt hebben… Producten, Schaal- en schelpdieren, 27-09-2015
Kreeft: een imposant schaaldier en een delicatesse

Kreeft: een imposant schaaldier en een delicatesse

Kreeft wordt gezien als een delicatesse. Deze lekkernij staat ook bekend als duur en vaak vindt men het een specialiteit die gegeten wordt in restaurants. De kreeft is een imposant dier om te zien en… Producten, Schaal- en schelpdieren, 19-10-2015

Mosselen aan touwen en netten in Oosterschelde en Waddenzee

Mosselen worden in Nederland gekweekt in de Waddenzee en de Oosterschelde. De meeste mosselen komen van de zogenaamde bodemcultuur. Dit zijn mosselen die gekweekt worden op de bodem van de zee. Behalv… Producten, Mosselen en oesters, 01-06-2016
Mosselen eten: gezellig, gezond en gemakkelijk

Mosselen eten: gezellig, gezond en gemakkelijk

Elk jaar is er weer een nieuwe oogst mosselen. Vanaf begin juli zijn mosselen overal volop te koop. Vooral onze zuiderburen, de Belgen, zijn verzot op mosselen. Als er weer mosselen zijn, zitten de re… Producten, 28-06-2016

Mosselen: alles over de visserij op mosselzaad

Om verzekerd te zijn van een voorraad consumptiemosselen zijn mosselkwekers afhankelijk van hun grondstof: het mosselzaad. Dit zijn “mini’-mosseltjes die enkele jaren nodig hebben om te groeien tot co… Producten, Mosselen en oesters, 30-08-2015

Mosselen: alles over mosselkweek en -visserij

Als het mosselzaad volgroeid is tot consumptiemosselen kan de mosselkweker beslissen dit op te gaan vissen en te verkopen aan de mosselhandel. Voorafgaand aan het begin van het mosselseizoen, heeft de… Producten, Mosselen en oesters, 31-08-2015
Schrijf mee!