Artikelen 11 - 15 van 15 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Yerseke staat bekend om zijn mosselen. Maar hier is ook de oesterkweek geconcentreerd. Oesters worden gekweekt en gevist op de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. De kweek begint met het verkrijgen…
Producten, 31-08-2015
Tapijtschelpen zijn minder bekende schelpdieren in Nederland. Net als kokkels, mesheften en andere schelpdieren zijn ze erg geliefd in Zuid-Europa. Kokkels en mesheften komen veel in de Nederlandse wa…
Producten, 05-11-2015
De Sint-Jacobsschelp is een tweekleppige schelp die in de restaurants de benaming Coquille St. Jacques heeft gekregen. De Nederlandse naam is de grote mantel. De Sint-Jakobsschelp is een geliefde deli…
Producten, 30-11-2015
In 2050 bevat de aarde naar verwachting tussen de negen en tien miljard mensen. Er is dan sprake van een grote uitdaging: hoe voeden we die allemaal? Men spreekt van een wereldvoedselprobleem. Er word…
Diversen, 21-06-2016
Zeventig procent van het aardoppervlak bestaat uit water, wat voor het overgrote deel zout is. In dat water groeien zeewieren die we allemaal wel eens gezien hebben. Waar we niet vaak bij stilstaan is…
Producten, 27-09-2015